torsdag 29. september 2011

Norgesbesøk

Vi har vært så heldig å få besøk av vår gode venn Jan Halvard her på Bali. Han jobber til vanlig som flygeleder i Stavanger, så det ble et gledelig gjensyn her på andre siden av jorda.


Pur gjensynsglede
Jet-lag er en kjent bieffekt når man reiser gjennom et par tidsoner, så en liten dupp var derfor påkrevd noen timer etter ankomst


Godt og mykt ute på verandaen
Han hadde også vært så snill å pakket kofferten full av norsk godsaker til oss. Det ble høyt verdsatt! 


Jan Halvard har fått opplevd både tango-kurs, bintang og mye god mat på kort tid. Vi har vært i Seminyak og Kuta, og skal på tur helt nord i Bali til helgen. Det er fint å få besøk, så vi blir tvunget til å bevege oss litt rundt igjen. 


Det er blitt mye skolejobbing den siste uken. Stian har blant annet vært på en skoleutflukt og Tone har hatt praksis med barnehjemmsbarn. Innlegg om dette kommer fortløpende, og så raskt det lar seg gjøre.

søndag 25. september 2011

Jimbaran open

Helgens store arrangement var volleyballturneringen "Jimbaran open" i regi av Vegard Høidalen. For de av dere som kanskje ikke helt vet hvem Vegard Høidalen er, har vi funnet litt wikipedia info til dere:


Vegard Høidalen (født 10.mai 1971) er en norsk sandvolleyballspiller fra Skien. Han har per 27. juni 2008 deltatt i 159 kamper i verdensserien, flesteparten av dem sammen med Jørre Kjemperud.
Han var vinner av en turnering i berlin i 1998. Høidalen fikk en niende plass i sommer-OL i Sydney i 2000 og sommer-OL i Aten i 2004.


Vegard Høidalen
Vegard har altså trent studentene som går Idrett 1 her på Bali, i volleyball de siste par ukene. Dette har vært veldig populært og ført til stor misunnelse fra alle andre studenter som går andre fag. Det var derfor et flott tiltak å arrangere volleyballturnering for alle studenter, uansett fag og uansett skole. De tre andre norske skoler som også holder til her på Bali, Active Education, Go Study og Kulturakademiet var også invitert. Det var god stemning hele helgen gjennom!




Puljespillet startet opp på fredag, og det var hele 9 puljer i jenteklassen og 7 i gutteklassen, i tillegg til en mix-klasse. Stian hadde funnet sin partner i bror Eide (Alexander), og Tone i søster Eide (Amanda)
Alexander og Stian
Alexander og Stian tapte og vant kamper i puljespillet på fredag, kjempet seg videre i viderespillet på lørdag og kom seg helt til semifinalen. Den tapte de desverre og røyk ut, men de spilte en fantastisk turnering og har gjort det til en tradisjon å havne i semifinalen (de gjorde det i forrige turnering også). Dette samarbeidet lover bra mot neste turnering også ;)

Tone og Amanda
Tone og Amanda vant puljen sin ved å vinne alle kampene på fredag, og fortsatte å vinne også i viderespillet på lørdag. De kom seg helt fram til finalen. Det ble ordnet med ekstra stort opplegg rundt finalen, med egne kampdrakter og felles innmarsj for alle finalister. Det var stor stas å ta del i det!
Vegard Høidalen stilte som dommer
 Vi møtte to veldig flinke jenter i finalen, Ida og Katrine, som velfortjent gikk av med seieren. Vi skulle selvfølgelig ønske vi kunne vunnet selv, og det er aldri gøy å tape. Når vi først gjorde det, var det en trøst at seieren gikk til de to (som forøvrig begge går idrett 1, og er blitt trent av Høidalen. Bare nevner det).

Et stort plaster på såret og det beste med å komme til finalen, var at vi i tillegg fikk muligheten til å spille kamp mot Høidalen. Fire jenter mot en mann. Det ble et oppvisningsshow uten like og utrolig tøft å se en proff i aksjon på nært hold!



Hvis det skulle være noen som helst tvil, så vant Høidalen. Men fy det var gøy!

Gutte- og jentefinalistene samlet.
Sølvvinnerne til venstre og gullvinnerne til høyre
(Hmm, tilfeldig fargevalg..?)
Rimelig fornøyd med sølv også!
På kvelden ble det afterparty og premieutdeling forran feststemte og positive studenter.






Gjett om denne skal stå på toppen av juletreet når vi kommer hjem igjen ;)




fredag 23. september 2011

Sykdom

Er det et tema det ikke går an å unngå her på Bali, så er det sykdom. Klimaet og bakteriefloraen bidrar til at et norsk immunforsvar får nok å bryne seg på. Om det bare gjelder et lite skrubbsår som aldri vil gro, eller gjentatte mageproblemer. Tone går nå gjennom sin tredje antibiotikakur siden hun kom. Den siste gangen førte også parasittene til høy feber og mye smerter. Heldigvis så finnes sånne som Stian, som både sørger for legehjelp, trøsting og mating (Han er en blå resept verdig den mannen der!). 


Som norsk student er man heldigvis godt beskyttet gjennom Europeiske reiseforsikring (noe som er obligatorisk for alle Gateway studenter). Dette i tillegg til helsestasjon, sykepleiere og leger sikrer at alle får den behandling og oppfølging de trenger. Man kan ikke vente på at ting skal gå over av seg selv, som man ofte gjør hjemme i Norge. Konsekvensene kan bli mye større her hvor kroppen ikke er vant med hva den får i seg. Det er mye og sterke medisiner som gies ut, men det er jo nettopp fordi man skal bli fortest mulig frisk.


Når det er sagt, er kanskje det verste med å bli syk her nede at man går glipp av ting. Det skjer som regel noe hele tiden, om det så er skole, sportslige aktiviteter eller sosiale sammenkomster. Da hjelper det veldig å få sykebesøk av slike flotte mennesker som Therese. 


Denne jenta her er gull verdt!
Sykegave fylt av spiselig ting. Namnam
I tillegg må man bare prise seg lykkelig over dagens teknologi. Da er aldri mammatrøst eller venninneprat langt unna, og det er utrolig hvor mye det hjelper det også. 


Takket være god behandling og en god dose motivasjon, er formen såpass at man ikke har råd til å gå glipp av helgens arrangement:



Dette har vi gledet oss til kjempelenge, og det kommer til å bli et fantastisk bra arrangement! Hele 9 puljer i jenteklassen og 7 puljer i gutteklassen vitner om et stort engasjement. Alle de andre norske skolene her på Bali, Active Education, Kulturakademiet og Go Study, er invitert. Du kan lese mer om arrangementet her. 

Med dette ønsker vi dere alle en god helg, og vi lover å holde dere oppdatert på hvordan turneringen utarter seg ;)

mandag 19. september 2011

Rafting & Elefantridning

Vi hadde en helt fantastisk dag med både rafting og elefantridning på lørdag. Vi ble transportert med buss inn i landet, hvor frodige marker og tett skog regjerte. 


Første post var rafting, og det var en 9km lang tur nedover eleven Ayung, som renner gjennom Ubud (gjort kjent fra bl.a filmen "eat, pray and love"). Det var rolige stryk, frodig vegetasjon og en helt egen ro. Vi fikk følelsen av å være midt inni en jungel. Det var helt herlig.
det var mange trappetrinn på vei ned til elven..
Spente jenter
Spent gutt
Stian stupte uti på elvens grunneste punkt.. 
Vi fikk badet i fossefall
Tok rastepauser på tur nedover
og bare seilt avgårde
Fornøyd med dagens innsats i elven
Videre ble det lunsj, før elefantridning kom for tur. Det var en helt spesiell opplevelse å møte disse majestetiske dyrene. Høydepunktet var ikke å ri på de en halv time, men faktisk ta på og mate dem.




Turløypa gikk gjennom en dam
Skrekkblandet fryd
Mating
Stor interesse for mating, også for de rundt
Kosekose
Det var en behagelig, spennende og flott dag. Vi kan absolutt anbefale det for andre. Vi fikk møtt noen store dyr vi ikke har hatt nærkontakt med, og det var en unik opplevelse.

fredag 16. september 2011

Mormors hus

Det var stor forventningsglede da vi fikk rede på at den norske restauranten her på bali, Mormors hus, skulle ha nyåpning. Vi hadde ingen anelse om hvor mye vi faktisk kom til å savne norsk mat. Helt utrolig egentlig, for det finnes jo en hel verden av kulinariske opplevelser her. Men den husmanskosten, den husmannskosten altså..


Utvendig ser restauranten mer ut som en stavkirke





Menyen er kun i oppstartsfasen enda, men holdt i massevis for oss




Det var rask servering og greie porsjoner. Vi fikk mettet et stort savn i både hjerte og mage. Utrolig hva mat gjør med folk.


Stian var svært fornøyd med lapskausen
Deilige kjøttkaker
Nydelige vaffler, med hjemmelaget jordbærsyltetøy
Vi koste oss skikkelig, og kommer garantert til å ta turen dit igjen! Tror nok mange kan få mette litt av hjemlengselen sin her.

Ellers har uka gått med til skole, trening og mer skole. Nå er det helg igjen, og en ny utflukt står for tur. Helgas utflukt blir rafting og elefanttur. Det blir nok stor stas, og vi skal selvfølgelig ta masse bilder!

mandag 12. september 2011

Seminyak og volleyballturnering

På søndag fikk vi oss endelig en etterlengtet utflukt. Det har gått hardt utover både brunfarge og reisetrangen i denne hektiske eksamensperioden, så det var godt å komme seg ut i sivilisasjon igjen og oppleve noe nytt!


Etter mange anbefalinger dro vi til Seminyak, en by som ligger rett utenfor Kuta (nord for Jimbaran, der vi bor). Her var det mange nye butikker og gode muligheter for shopping. Utvalget var variert, men en del dyrere. Vi rakk bare over en gate, så vi må tilbake å utforske mer ved en annen anledning. Vi var derimot svært flinke til å ta matpauser, og det er jo alltid godt!


Therese, med lunch fra Cafe Seminyak
Middag på Queens tandoor
Mmm, indisk...
På søndag ble det også arrangert volleyballturnering på idrettsanlegget, og Stian var påmeldt som deltager. Tone tok på seg rollen som fotograf for anledningen (dog kveldsmørket, lyskastere og et gammelt kamera ikke er den beste oppskriften på fantastisk bildekvalitet..)


Stian & Alexander, team "Eide"
Gutta kom seg helt til semifinalen, og gjorde en fantastisk innsats. Der ble de slått av gutta som tilslutt vant hele turneringen. Det er virkelig ikke verst! Det vil bli arrangert flere volleyballturneringer framover, og neste gang skal Tone også bli med! Vi skal ligge i hardtrening framover.


Tone har fri i to dager, fram til vi starter med det nye faget "undervisningslære", så mandagen ble utnyttet til litt ny pensumlesing og klassemiddag inne i Kuta. I morgen satser vi på å få opp litt pigmenter i huden igjen ;)

lørdag 10. september 2011

Toga party

Kvelden i går ble utrolig vellykket! Masse godt i glasset, en flott pyntet studentgjeng og god stemning. En perfekt start på helgen.


Var vi ikke fine?
(med gardinoppheng fra hotellet og nykjøpte laken)
Festkomiteen fortjener all ære for et gjennomført arrangement. De hadde pyntet kafeen, ordnet med dansegulv og tre forskjellige barer for å unngå kø. Ekstra artig når alt er ordentlig gjenomført!




Det ble selvsagt litt obligatorisk toga foto-shoot også, som seg hør og bør. 



Det var god stemning rundt bordet, og grimaskonkurranser er alltid like spontane og gøy.




 Bartenderne stod også for et fantastisk flammeshow





Og det ble dansing, masse dansing



Når togaene begynte å gå i oppløsning, måtte vi nesten gi oss..
Et ekte toga party, må selvfølgelig ha en kåring av beste kostyme.

De kvinnlige nominerte
Herrene
Og den velfortjente vinneren ble Hilde!
Miss og mr. Toga
Det var virkelig en vellykket kveld, og vi ser fram til flere temafester og ulike arrangementer på kafen framover!

I morgen planlegger vi en søndagsutflukt til Seminyak, der shopping og god mat står på agendaen. Det blir en perfekt avslutning på helgen :)