fredag 23. september 2011

Sykdom

Er det et tema det ikke går an å unngå her på Bali, så er det sykdom. Klimaet og bakteriefloraen bidrar til at et norsk immunforsvar får nok å bryne seg på. Om det bare gjelder et lite skrubbsår som aldri vil gro, eller gjentatte mageproblemer. Tone går nå gjennom sin tredje antibiotikakur siden hun kom. Den siste gangen førte også parasittene til høy feber og mye smerter. Heldigvis så finnes sånne som Stian, som både sørger for legehjelp, trøsting og mating (Han er en blå resept verdig den mannen der!). 


Som norsk student er man heldigvis godt beskyttet gjennom Europeiske reiseforsikring (noe som er obligatorisk for alle Gateway studenter). Dette i tillegg til helsestasjon, sykepleiere og leger sikrer at alle får den behandling og oppfølging de trenger. Man kan ikke vente på at ting skal gå over av seg selv, som man ofte gjør hjemme i Norge. Konsekvensene kan bli mye større her hvor kroppen ikke er vant med hva den får i seg. Det er mye og sterke medisiner som gies ut, men det er jo nettopp fordi man skal bli fortest mulig frisk.


Når det er sagt, er kanskje det verste med å bli syk her nede at man går glipp av ting. Det skjer som regel noe hele tiden, om det så er skole, sportslige aktiviteter eller sosiale sammenkomster. Da hjelper det veldig å få sykebesøk av slike flotte mennesker som Therese. 


Denne jenta her er gull verdt!
Sykegave fylt av spiselig ting. Namnam
I tillegg må man bare prise seg lykkelig over dagens teknologi. Da er aldri mammatrøst eller venninneprat langt unna, og det er utrolig hvor mye det hjelper det også. 


Takket være god behandling og en god dose motivasjon, er formen såpass at man ikke har råd til å gå glipp av helgens arrangement:



Dette har vi gledet oss til kjempelenge, og det kommer til å bli et fantastisk bra arrangement! Hele 9 puljer i jenteklassen og 7 puljer i gutteklassen vitner om et stort engasjement. Alle de andre norske skolene her på Bali, Active Education, Kulturakademiet og Go Study, er invitert. Du kan lese mer om arrangementet her. 

Med dette ønsker vi dere alle en god helg, og vi lover å holde dere oppdatert på hvordan turneringen utarter seg ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar