mandag 28. november 2011

Matlagingskurs

Da tilbudet om matlagingskurs dukket opp, var ikke Therese og Tone tunge å be. Vi fikk muligheten til å være med å handle og lære hvordan man lager og tilbereder orginal balinesisk mat. Sammen med sjåføren Iketut, kokken Magdalena og to andre medstudenter fikk vi en uforglemmelig dag.


Første stopp ble innom det lokale fiskemarkedet hvor vi menget oss med de lokale og var med på jakten om de beste kilosprisene. De hadde alt mulig av fisk og skalldyr og en odør som stod i stil. 


Akkurat like sjarmerende som det ser ut



Viktig med en hvil
Fargerik hummer
Magdalena og Iketut sjekker kvaliteten på fisken
 Vi fikk tak i alt vi trengte og mer til på fiskemarkedet. Neste stopp ble grønnsaksboden. På veien dit måtte vi stoppe opp for å nyte utsikten noe


Herlig!
Det var en veldig varm dag, så vi foretrakk å stå i skyggen. Magdalena var mer en kapabel til å plukke ut de beste grønnsakene selv


Snille og flinke Magdalena
Safety first!
Etter handlingen var det tid for å bevege seg innendørs for å lære hvordan man laget en rekke forskjellige indonesiske retter. Tone klarte selvfølgelig å ødelegge kameraet, så det blir lite med bildebevis. Maten smakte uansett helt nydelig og vi hadde en helt fantastisk bra dag! Oppskriften kommer til å følge med til Norge, og man kan håpe på å gjenta suksessen der.



fredag 25. november 2011

Avslutningsball

På søndag var det avslutningsball for alle Gatewaystudentene. I anledningen ble det ordnet med et flott lokale i Sanur ved en golfresort. Det ble en minnerik og verdig avslutning på et 3,5 mnd langt studieopphold.


En feststemt gjeng

Oss to <3
Trekløveret
Festfine folk
Barområdet inne
Det ble servert mat ute under åpen himmel. Veldig idyllisk og flott, med runde bord plassert omkring på plenen


Under middag ble det også taler. Både damenes og herrenes tale. Dere kan jo gjette hvem som holdt herrenes tale, jo da, det ble Tone og Therese det. 

Damenes taler
De ulike komiteene ble hyllet. Sosial-, sports-, fest- og helsekomiteen
Overskuddet til festkomiteen kom barnehjemsbarna til gode. Flott tiltak!
Inn i mellom middag, taler og kåringer kunne man også benytte seg av at man var på et golfresort. Vi måtte jo selvfølgelig prøve! 


Finstas eller ei, det måtte prøves

Stain er nok den fødte golfer (til Tones STORE fortvilelse),
her speider Vegard og Stian etter en av de lange ballene
Festen fortsatte, og når alle offesielle taler og heder var unnagjort ble det fri bar i tre timer. Stemningen og humøret steg




Det ble en veldig vellykket kveld, og en fin anledning til å ta en siste avskjed med nye bekjentskaper. Det har vært et fantastisk bra semester!



søndag 20. november 2011

Vel overstått

Den siste uken har vært preget av eksamen. Tone hadde sin siste på fredag, mens Stian hadde sin siste i dag. På en søndag. Han har faktisk hatt fire eksamener på en uke. En ny annen hver dag. Rovdrift. 





Nå er vi uansett offesielt ferdig med alt av studier for denne gang, og det kjennes veldig godt! Nå gleder vi oss til å senke skuldrene, og ta oss en velfortjent juleferie. 


I kveld skal vi på avslutningsball for alle Gatewaystudenter og det skal bli storstilt feiring og en verdig avslutning på 3,5 mnd med studier. Vi gleder oss :)

onsdag 16. november 2011

Veldedighetsauksjon

Forrige fredag ble det arrangert veldedighetsauksjon til inntekt for barnhjem på Bali, slumarbeid i Jakarta og utdanningsprosjekter i fengselet på Bali. Givergleden var stor og mange studenter engasjert seg. Enten som ivrige budgivere eller som selve budobjektet. Det ble auksjonert bort norsk mat, PT-timer, dater, malerier og mye mer.


Mye folk og god stemning
Auksjonærene holdt det gående i mange timer
Det var mange ulike objekter som ble auksjonert bort. Vi hadde donert leverpostei og makrell i tomat, og bare den ene leverposteiboksen gikk for 600.000 rupiah (ca. 400 kr). Det var gøy at det ble bydd så høyt og mye, det gikk jo tross alt til en veldig god sak!


De insatte fra fengselsprosjektet hadde stilt med selvmalte malerier, og her fikk virkelig budene fart på seg


Mye fin kunst
Alle bildene ble solgt for mange millioner, rekorden for kvelden ble vel 16 mill for et bilde (ca.10.400kr).

Regn ble det også!
Hele kvelden ble en gedigen suksess og potten endte tilslutt på 154.760.000 Rp (Ca. 100.000 kr). Det er virkelig godt gjort!

Det ble ny skolerekord og vi viste oss igjen overlegen i forhold til de andre norske skolene, da vi slo dem alle - igjen!


onsdag 9. november 2011

Regntid

Det er offesielt regntid her på Bali. Det startet så smått med noen faste regnskurer på morgenkvisten. 


I det siste har det utviklet seg kraftig. Regnet har bøttet ned og nattehimmelen blitt lyst opp av lyn hver kveld. Siden lynet sjelden kommer alene, har også torden jallet og spraket så det har ristet i veggene.



Kan ikke si at vi synes slikt vær er noe koselig overhodet. Må nok innrømme at Tone kanskje er blitt litt ekstra skvetten og vàr siden jordskjelvopplevelsen. Vi opplevde ett til her om dagen også, mye mildere og ikke i nærheten av det andre, men dog. Naturkrefter er ikke til å spøke med!

Det eneste positive man kan si om slikt vær er vel at det ikke finnes unnskyldninger for ikke å lese til eksamen. Noe som kan være vanskelig her nede, da det er så mange distraksjoner. (selv om man kanskje ikke får den beste arbeidsroen av alt uværet, men)

Skolebøkene ligger værtfall framme. Stian er virkelig flink, og arbeider både dag og natt med eksamensforberedelser.


Noe som jo er litt trivelig, er at roomservicen på hotellet er såpass bra! Det er rimelig greit å få servert mat uten å måtte gjøre den største innsatsen selv ;) (Ja, vi er blitt bortskjemt her nede. Og ja, det kommer til å bli vanskelig å avvende seg denne livsstilen)

God mat servert på regnværsdager smaker liksom ekstra godt ;)

En fornøyd og flittig student

I dag er det faktisk akkurat 2 uker til vi reiser hjem. Det skal bli rimelig godt, selv om klimaet hjemme ikke frister nevneverdig. Men det er heller ikke så viktig, å se igjen alle kjente og kjære derimot, det blir godt det!

Sees snart! 


søndag 6. november 2011

Norske dager



I helgen var det duket for arrangementet "norske dager", der alle de norske skolene på Bali deltok i et gedigent idrettsarrangement. Eller som den balinesiske korrekturlesingen ville ha det til:
sjarmerende da :)
Disse dagen er blitt tradisjon, der heder og ære på spill. Gateway har nemlig en lang tradisjon i å slå både Go Study, Active Education og Kulturakademiet i alle idretter. Det ble derfor arrangert kvalifiseringsturneringer på forhånd, så kun de beste skulle representere Gateway. Både Stian og Tone kom seg helberget gjennom kvalifiseringsrundene, og representerte Gateway gjennom sandvolleyball for henholdsvis gutter og jenter.


I basketball vant vi alle kampene innledningsvis og møtte Active Education i en nervepirrende finale. Uheldigvis ble det et bittert tap her, men det var ingeting å si på innsatsen til basket-gjengen.
Gateway - Active Education
I fotball ble det også harde og tøffe kamper. Vi kom oss til finalen på både gutte og jentesiden, og det ble heldigvis seier for begge! 


Fotballgutta i aksjon
Gateways vinnerlag i jenteklassen. 
Vi velger å vie mest oppmerksomhet til sandvolleyballen utrolig nok, siden vi begge var representert der. 

Alexander og Stian gjorde en god innsats i turneringen, men ble beklageligvis slått ut før finalerundene.

Badboys
I mix-klassen i sandvolleyball kom også Gateway seg til finalen, og vant velfortjent gullet her også.

Gateway - Active Education
I sandvolleyball gutter ble det hard kamp, og også her møtte Gateway et lag fra Active Education i finalen. Guttene våre trakk til slutt det lengste strået, og vi innkasserte gull nr. 4 her


I jenteklassen var Gateway helt suverene og vi hadde hele tre av fire lag i semifinalene. Det måtte jo ende med to Gatewaylag i finalen det.

Tone og Amanda
Amanda og Tone kom seg til finalen i forrige turnering også, men da endte det som kjent med en sølv. Vi var derfor svært sultne på gullet denne gangen, og ga vårt aller beste. Vi fikk endelig full uttelling og gullet ble vårt etter to intense sett!

Survene satt
og det samme gjorde spillet.
Kort oppsummert ble det altså en suveren helg, med utolig flotte idrettslige prestasjoner. Gateway klarte nesten rent bord denne gangen også ;)

På lørdagskveld ble det arrangert fest for alle nede på stranden. Her fikk vi servert mat, drikke og underholdning. Premieutdeling ble det selvfølgelig også.

All ære til sports- og festkomiteen for et fantastisk vellykket arrangement!
Liveband
Etter maten ble det premieutdeling, og det var kun gullvinnerne som fikk med seg pokal og heder fra publikum

Fornøyde gulljenter
Alle gullvinnerne
Etter at alle gullvinnerne hadde fått sine pokaler annonserte de en ekstra pris for spillere som hadde utmerket seg gjennom turneringen. Prisen for "most valuable player" i sandvolleyball for jenter ble Tone! 


Denne prisen satte jeg enormt stor pris på, og det var virkelig en ære! Rett og slett stas!

Kvelden fortsatte, og det ble først et flammeshow nede på stranden



Etter strandshowet startet kveldens underholdning "norske talenter" opp. Her var det sang og gitar som ble gjengangere, og fremføringene varierte mellom alt fra den franske nasjonalsangen til DDEs "rai rai" (med like varierende kvalitet). Men gøy var det og stemningen var ekstremt god!





Før vi gir oss helt med dette innlegget, må det noen skrytebilder med. Vi avrunder med å vise kveldes mest fornøyde fjes: 

om ikke så sjarmerende, så er hun værtfall snill
Tre pokaler står nå å venter på å bli med hjem :)
Det blir mange pokaler på toppen av juletreet i år gitt, men jeg tror vi vet hvilken som har størst verdi ;)