mandag 28. november 2011

Matlagingskurs

Da tilbudet om matlagingskurs dukket opp, var ikke Therese og Tone tunge å be. Vi fikk muligheten til å være med å handle og lære hvordan man lager og tilbereder orginal balinesisk mat. Sammen med sjåføren Iketut, kokken Magdalena og to andre medstudenter fikk vi en uforglemmelig dag.


Første stopp ble innom det lokale fiskemarkedet hvor vi menget oss med de lokale og var med på jakten om de beste kilosprisene. De hadde alt mulig av fisk og skalldyr og en odør som stod i stil. 


Akkurat like sjarmerende som det ser ut



Viktig med en hvil
Fargerik hummer
Magdalena og Iketut sjekker kvaliteten på fisken
 Vi fikk tak i alt vi trengte og mer til på fiskemarkedet. Neste stopp ble grønnsaksboden. På veien dit måtte vi stoppe opp for å nyte utsikten noe


Herlig!
Det var en veldig varm dag, så vi foretrakk å stå i skyggen. Magdalena var mer en kapabel til å plukke ut de beste grønnsakene selv


Snille og flinke Magdalena
Safety first!
Etter handlingen var det tid for å bevege seg innendørs for å lære hvordan man laget en rekke forskjellige indonesiske retter. Tone klarte selvfølgelig å ødelegge kameraet, så det blir lite med bildebevis. Maten smakte uansett helt nydelig og vi hadde en helt fantastisk bra dag! Oppskriften kommer til å følge med til Norge, og man kan håpe på å gjenta suksessen der.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar