mandag 24. oktober 2011

Gili Trawangan

Siden Tone hadde høstferie fra skolen sist uke, dro damene på tur til Gili fra onsdag til søndag. Stian kom etter på fredag. Vi hadde hørt veldig mye bra om de tre Gili øyene som ligger rett øst for Bali, og forventningene var store til paradisøyene (eller i dette tilfellet øya, da vi kun rakk innom Trawangan. Mono og Air får vi ta en annen gang).


Brygga på Trawangan
Utsikt fra stranden over til Lombok
Vi hadde kun bestilt båt på forhånd og ordnet med innkvartering selv når vi ankom Trawangan. Det var nok hoteller, bugalows og diverse å velge blant, så det gikk fort noen timer på "husjakt". Vi endte til slutt opp med å sjekke inn på "Gili T resort", og ble fornøyd med det


Bassengområdet på hotellet
Grunnvannet på Gili inneholder mye salt. Når man skal finne plass å bo er det viktig å presisere at du vil ha ferskvann i dusjen. Ferskvann fraktes fra Lombok, og selv det inneholder en del salt. En del av de dyrere hotellene har helt ferskt vann.


Det finnes ingen motoriserte kjøretøy på øya, og det er en fantastisk befrielse fra alle scooterne og den heftige trafikken ellers i Indonesia. Framkomsmidlene å velge blant er hest eller sykkel.


"Hovedgaten"
Hestetransport, kjent som "cidomo"
To søtinger
Det er mye forskjellig å ta seg til her på øya. Vi har gjort stort sett det samme hver dag, så dagene har smeltet sammen til et langt deilig ferieminne. Vi tar dere derfor gjennom ferien ved å vise bilder fra de ulike aktivitetene framfor dagene. Here we go. 

Strandlivet er helt fabelaktig, og vi forstår godt hvorfor øya kalles paradis. Vannet er krystallklart, varmt og bare kjempe innbydende og deilig

Utsikt fra Trawangan over på Mono





Det fins mange fine plasser å snorkle, og vi har sett masse fisk, skilpadder og et yrende koralliv. 





Vi har selvfølgelig også benyttet oss av sykkelutleie. Det tar ca. en time å sykle rundt øya, så forholdene er ganske små. Vi har vært på mange fine sykkelutflukter. På dagtid, kombinert med snorkling og på kveldstid for å se solnedgangen









Vi har spist mye god mat, hygget oss i godt selskap og kost oss med god drikke og reggeabar





Vi har til og med vært på kino to ganger. En under tak, og en under stjernehimmelen. Med puter å ligge på var det ganske så avslappende og selv om filmene (værtfall den ene) ikke var noe særlig å se på, så ødela ikke det den flotte stemningen.   



Det ble en skikkelig ferietur på alle mulige måter. Vi har kost oss gløgg ihjel. Det er fint å kunne dele slike opplevelser med både familie og venner.

Som en siste innspurt på ferien dro vi til og med innom spa i går

Fin avslutnig på ferien
Nå er besøket dratt, og det er litt vemodig. Det er alltid veldig koslig med besøk og vi har hatt det veldig fint sammen. Tiden har gått så alt for fort. Nå står siste innspurt av studiene på dør, og vi har en følelse av at de siste ukene vil fly forbi i samme tempo.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar