tirsdag 18. oktober 2011

Ubud

I helgen dro vi til Ubud som ligger litt lenger inn i landet. Byen er i utgangspunktet kjent for sin kunst og kultur. I nyere tid er den blitt verdensbekjent etter boka og filmen "eat, pray, love". Navnet Ubud betyr "medisin" eller "helbredelse", og det er ikke uten grunn. Frodig natur  og rismarker omkranser byen, og det er en helt egen ro og fred. (selv om turismen også er svært dominerende her.)


På veien til Ubud stoppet sjåføren innom flere steder som selger lokalt håndverk. Både batikk, kunst og sølv.

Her maler de på stoffet
Hele batikkprosessen
Andrea fikk malt rett på singletten hun hadde på seg


Vel framme i Ubud sjekket vi inn på hotellet "Ubud inn". Et veldig sjarmerende hotell med mye vakker arkitektur og planteliv




Etter litt trasking i gatene, god mat og diverse shopping, endte vi til slutt opp i "Sacred Monkey Forest Sanctuary". Det er som navnet tilsier, en skog fullt av aper. Tamme og nærgående aper, men ganske søte og snåle også.









På kvelden dro vi på forestilling for å se tradisjonell balinesisk dans (Stian ble igjen og så fotballkamp, utrolig nok). Vi har sett balinesisk dans tidligere, men denne forestillingen var bygd på et helt eventyr og inneholdt mye dans, mye musikk og mye kostymer. Det er gøy og få med seg, men blir noe langdrygt når det strekker seg over halvannen time.. 



På søndag dro vi på tur enda litt mer nord fra Ubud for å oppleve enda litt mer kultur. Første stopp ble innom et lokalt kaffebrenneri
Her brennes bønnene
Herlig rasteplass, med utsikt over jungelen
Vi fikk testet mange ulike typer kaffe, te og frukt.

Det ble også handlet en del
Så dro vi enda litt lengre nordover for å se på den aktive vulkanen Batur. Utsiktsposten vi kom til var formedabel (men ble noe spolert av svært innpåslitne og aggressive selgere.)

Et majestetisk fjell
Det svarte dere ser er aske
Til slutt gikk turen til et hellig vanntempel

Korrekt og stilfullt antrukket
Balinesisk statue

Svære og mange fisker
Vasking/rensing i det hellige vannet
Det ble en meget begivenhetsrik tur. Det er mye man får opplevd på en helg, og vi ble alle noen opplevelser og suvernirer rikere. Ubud er et sted vi gjerne kunne tenkt oss å tilbake til.

Ellers har dagene blitt brukt til mye soling, spising, soling, spising, skredderbesøk og litt shopping.

Stranden i Sanur.
I morgen går turen til Gili, og vi gleder oss veldig! Stian må prioritere litt skole, men kommer etter på fredag. Vi har hørt enormt mye bra om de tre små øyene, så det blir gøy og oppleve det selv også. Det blir nok mye soling, spising og soling der også ;)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar