torsdag 13. oktober 2011

Jorskjelv utenfor Bali

Som dere sikkert har fått med dere var det altså jordskjelv i nærheten av Bali i dag. Det skjedde kl. 10.40 lokal tid (Vi ligger 6 timer forran Norge). Meterologisk institutt  i Indonesia opplyste om at jordskjelvet  skjedde 145 km sørvest for Nusa Dua, Bali, og at det målte over 6 på Richters skala. Det ble ingen tsunami varsel i etterkant.


Alt har gått bra, og heldigvis ble det kun mindre materielle skader. Media har portrettert et veldig dramatisk syn på saken, og mange kunne nok ikke helt relatere seg til den situasjonen som ble beskrevet. Vi opplevde alle jordskjelvet forskjellig og det finnes like mange versjoner som det finnes folk på denne øya.


Tone var innendørs da det begynte å buldre og opplevde at hele bygningen stod å ristet. Redselen kom fort, slik det ofte gjør når man blir skremt av ukjente hendelser. Vinduer gikk opp, takbjelkene drysset støv og glassrutene vibrerte. Tiden har vel aldri gått så tregt og hjertet dunket så fort. Stian var på forelesning og alle studenter forlot raskt bygningen og kom seg ut, med oppfordring om å bli ute på åpent område i minst 15 min. Besøket vårt var ved Uluwatutempelet og de merket nesten ingenting. Det var flere andre som heller ikke merket noe spesielt til skjelvet. Mange opplevde å bli redd, skremt, overrasket eller synes det var gøy. Uansett, det er godt det er over og at det gikk så bra som det gjorde! 


Over til noe langt mer hyggelig, så har vi jo faktisk fått norgesbesøk igjen. Denne gangen er det Tones kjære mor, Berit og hennes venninne Andrea som har tatt turen.


De ankom overraskende friske og opplagte på tirsdag,
etter mer en 25 timer med reising (og med ødelagt koffert)
Mammagaver er alltid høyt verdsatt!
 Så langt har vi vært en tur i Kuta. De har også vært på egen utflukt til apetempelet og opplevd litt strandliv. Nå i kveld dro vi til Seminyak, hvor vi spiste nydelig tapas (igjen. Det kan Jan Halvard bekrefte) og delte litt vin.


Gooood stemning
Etter Tones eksamen i morgen er det endelig høstferie for hennes del, og da skal vi farte litt mer rundt. Og til neste uke venter en tur til Gili på oss. Vi har mye å se fram til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar