onsdag 31. august 2011

Sanur

I dag dro vi til Sanur med Hilde. Den lille byen ligger 20min unna Jimbaran. Hvis vi skulle feriert på Bali, ville vi absolutt ha foretrukket Sanur framfor Jimbaran. Det er roligere tempo og det er faktisk mulig å være fotgjenger her. Det finnes velfungerende fortau! Ah, hvilken luksus! Det strekker seg også en 4km lang strandpromenade langs kysten. Vi lar postkortmotivene tale for seg:





Langgrunt sa du..



Det som er ulempen med Jimbaran er at det ikke er mulig å være fotgjenger eller bevege seg til fots i hovedgaten. Fordelen med Sanur er at det rett og slett er mulig å være ordentlig turist, gå rundt å kikke i butikker og krysse gaten uten problem. Bevegelsesfriheten er et stort pluss.


Hilde og Stian, fornøyde fotgjengere

Hovedgaten i Sanur

Delikate farger

Fin butikk

En småtøff bil
Hovedmålet, utenom å sjekke ut Sanur, var å dra til en svensk kafe som også selger snus. Dere trenger vel ikke gjette mye på hvem som ville ha snus, men svensk mat var også et stort trekkplaster (For ja, man blir fort lei av asiatisk mat, og ja, man savner kjøttboller og potetstappe). Skuffelsen ble derfor stor når vi fant ut at den var stengt i dag.. Det vil dermed si at vi må tilbake igjen en annen gang. Litt kjipt, det må vi si, for vi gledet oss en hel masse på å få det akkurat i dag. Vi hadde tenkt å tilbake uansett, og da skal vi slå det sammen med en ordentlig stranddag, og nyte langgrunt vann uten strømninger eller bølger. Det blir fint det da!

Vi føler også på det, at vi er litt lei av Jimbaran. Man blir vel kanskje lei uansett når man oppholder seg på samme sted i over en måned. Det er derfor veldig bra at vi kan dra rundt og oppleve mer av Bali. Vi gleder oss til å utforske mer av hva denne øya har å by på og utnytte oss av å være på en slik paradisøy!


søndag 28. august 2011

Lørdagskos

På lørdag dro Stian på surfing og Tone på shopping. Siden Stian var opptatt med å surfe, ble det ikke tatt noen bilder av den hendelsen. Vi skal derimot passe på å skaffe billedlig dokumentasjon ved neste anledning.


Tone dro på shopping med to flotte damer, Therese og Hilde. De studerer begge to PT og fitness, og har derfor all anatomiundervisning sammen med idrett 2, som Tone går. 



Vi startet dagen med kaffe på starbucks og skravling om alt fra skole til andre begivenheter. En perfekt start!

Videre tok vi prutetrusene på, og bega oss inn i et mylder av småbutikker. Her selger de klær, sko, smykker, vesker og alt mulig annet. Det blir alltid mye mas om å kjøpe det ene og det andre, men det er også en gøy opplevelse. Pruting er en kunst i seg selv, og utrolig facinerende.




Etter å ha fått en god dose prutekultur dro vi til hovedhandlegaten i Kuta, Kuta square, der prisnivået og kvaliteten er i en helt annen klasse.


Lunch hører også til når man shopper, og vi koste oss med italiensk for anledningen.




Etter atter noen butikker og kjøpesenter ble det endelig tid for høydepunktet, nemlig spabehandling. Vi fant oss et noe interessant etablissement, som skulle ha 35.000 (ca. 24kr) for 30min med hode, nakke, rygg massasje og 35.000 for manikyr. For godt til å være sant kanskje? Massasjen var veldig god den altså, men manikyren kunne jeg klart meg foruten. Nå er ikke jeg spesielt kresen, men en dårlig utført fransk manikyr er rett og slett ikke pent! Men prisen, den var det ingenting å si på! ;)



Hilde er nok noe skeptisk
Vi dro kl.10 om morgenen og var tilbake kl.19, så vi fikk virkelig slått ihjel noen timer. Vi koste oss værtfall fryktelig og Stian var godt fornøyd med å slippe unna shopping, så det kunne ikke blitt en bedre dag. 

Vi hadde selvfølgelig behov for mat igjen etter en så lang dag, så turen gikk til gateway kafe. Der traff vi flere flotte mennesker. 



En perfekt avslutning på en dag som det her, er å dele en flaske vin eller to (nesten obligatorisk!). Så for de som lurer på om Balinesisk vin er god, har dere et trestemt og høyt JA fra vår side.

To trøndere og en rogalæning. God kombinasjon ;)
I kveld skal vi på grilling og premier league visning! Det blir nok god stemning og en alletiders søndagsaktivitet :)

tirsdag 23. august 2011

Nusa Lembongan

På søndag gikk turen til den vakre Lembongan øya, som ligger sør-vest for Bali. Øya ligger 1 1/2 times båttur unna (noe som ble til 2 timer på grunn av sterke strømmer). Vi seilte med "sail sensations", en flott katamaran.


Øya er omringet av krystallklart hav og atmosfæren er helt annerledes enn hektiske Jimbaran, hvor vi bor. 












Først fikk vi en tur inn til landsbyen, der vi fikk sett hvordan lokalbefolkningen lever. 

Her transporteres vi på ekte landsbyvis ;)
På Lembongan, livnærer 95% av befolkningen seg av å dyrke sjøgress som de eksporterer til blant annet kosmetikkbransjen. De resterende prosentene jobber med turisme.







Det var spennede å se hvordan de levde, og hvordan de jobbet. Det luktet derimot ikke speseielt godt. (Dere kan jo selv tenke dere lukten av tang og tare i solsteken).

Videre gikk turen til et underjordisk hus. Dette er ikke å anbefale for de som lider av klaustrofobi, men det var virkelig en helt unik opplevelse.

... og ned i hullet vi gikk...






Vi trives klart best over bakken
Tilbake ved strandkanten igjen spiste vi lunch og fikk servert levende musikk til. 




Her ser dere den Balinesiske Åge, som Stian valgte å kalle han til venstre (svært lite beskrivende for talentet, men han var kanskje noe snarlik).

Etter lunch var det endelig tid for høydepunktet; snorkling! Vi ble fraktet ut til et semi-beskyttet (!?) korallrev og plasket rundt. Det var helt nydelig! Fisk i alle størrelser og fasonger, og et fargerikt korallrev. 


En utrolig flott tur og en perfekt plass å tilbringe en søndag. Vi kunne egentlig godt tenkt oss å bo på Lembongan over en lengre periode også. Mindre mas, masse avslapning og et skikkelig lokalt øyliv. Sånt liker vi!

Vi hadde det så bra, at Stian inntok meditasjonsstilling på båtturen tilbake

 
Tone derimot, vel, hun er ikke akkurat den fødte sjømann, og kommer vel heller aldri til å bli det (fisk bør være i vann, er det ikke det man sier..)


Vi håper uansett på flere slike utflukter snart igjen!

(Vi vet vi ligger noe etter med innleggene våre, men nettet er ikke alltid helt stabilt. Håper d går greit ;)

lørdag 20. august 2011

Studentlivet

Vi kunne unnskyldt vårt fravær på bloggen den siste uken med at vi har bedrevet vill festing og hatt et massivt sosialt liv, slik studentlivet ofte er, men den gang ei. Vi har faktisk vært opptatt med undervisning hver dag og egenstudier på kveldstid.

Slik ser studenttilværelsen vår ut


Stian jobber med ligninger

Tone pugger anatomi.
Vi trives veldig godt med studiene våre begge to, men det gjelder å henge med fra første stund. Det er mye man skal gjennom på kort tid. Tone har sin første eksamen om under 3 uker allerede. Stian hadde sin siste matematikktime for over 9 år siden, så de har noen fordeler våre yngre medstudenter.

Noe som ikke har vært fullt så gøy er at vi begge har hatt litt magetrøbbel. Den såkalte balibelly. Det vil kort forklart si at maten passere litt for raskt gjennom kroppen. Tone er satt på en antibiotikakur for å bli kvitt de uønskede parasittene, så da krysser vi fingrene for at vi slipper unna flere ganger.




Over til noe langt mer hyggelig, så skal vi på båttur til en øy utenfor Bali i morgen. Det skal være et sant paradis, der snorkling og andre vannaktiviteter står på agendaen. Det er virkelig godt med helg!