mandag 8. august 2011

Visste du at...


Indonesia er verdens 4. mest folkerike land og består av hele 17.805 øyer. Det er på 16. plass i størrelse og det samme i økonomi. Landet er i hovedsak muslimsk. Hovedstaden er Jakarta. Språket i Indonesia er felles, Bahasa Indonesia, selv om mange provinser har beholdt sitt eget språk i tillegg. F. eks Bali - Balinesisk. Hovednæringen er turisme.



På Bali er ca. 93% hinduister og religion er en stor del av dagliglivet. Templene har en viktig betydning, det samme gjelder ofringene. Det bor ca. 3.9 mill mennesker her. Bali er en av 33 provinser, der hovedstaden er Denpasar.

Jimbaran er byen hvor vi bor. Opprinnelig er det en fiskelandsby. En del av de dyreste og fineste hotellene på øya ligger her (Blant annet Four Seasons). Jimbaran er mest kjent for de mange fiskerestaurantene langs stranden.

Myntenheten heter Rupiah (IRP) og 100.000 Rp er ca. 67 NOK. Gjennomsnittsinntekten for en Balineser er ca. 1.000.000 Rp i måneden, altså ca. 670kr.



Anak anak betyr barn på Indonesisk. Det er viktig at man ikke tar barn på hodet da det betyr ulykke ifølge Balinesisk tro. Hodet er sjelens hjem og det er viktig å respektere dette, ta derfor aldri noen på hodet. Selv det å klappe noen på håret blir sett på som et tegn på veldig lite respekt.



Hunder fins overalt. Det er veldig mange løshunder med lopper og annet rask (gjelder også de søte små valpene). Balinesere tror hunder snakker med onde ånder og djevelen så de rangerer hunder under rotter. 

Var det noe dere ikke visste?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar