tirsdag 23. august 2011

Nusa Lembongan

På søndag gikk turen til den vakre Lembongan øya, som ligger sør-vest for Bali. Øya ligger 1 1/2 times båttur unna (noe som ble til 2 timer på grunn av sterke strømmer). Vi seilte med "sail sensations", en flott katamaran.


Øya er omringet av krystallklart hav og atmosfæren er helt annerledes enn hektiske Jimbaran, hvor vi bor. 












Først fikk vi en tur inn til landsbyen, der vi fikk sett hvordan lokalbefolkningen lever. 

Her transporteres vi på ekte landsbyvis ;)
På Lembongan, livnærer 95% av befolkningen seg av å dyrke sjøgress som de eksporterer til blant annet kosmetikkbransjen. De resterende prosentene jobber med turisme.







Det var spennede å se hvordan de levde, og hvordan de jobbet. Det luktet derimot ikke speseielt godt. (Dere kan jo selv tenke dere lukten av tang og tare i solsteken).

Videre gikk turen til et underjordisk hus. Dette er ikke å anbefale for de som lider av klaustrofobi, men det var virkelig en helt unik opplevelse.

... og ned i hullet vi gikk...






Vi trives klart best over bakken
Tilbake ved strandkanten igjen spiste vi lunch og fikk servert levende musikk til. 




Her ser dere den Balinesiske Åge, som Stian valgte å kalle han til venstre (svært lite beskrivende for talentet, men han var kanskje noe snarlik).

Etter lunch var det endelig tid for høydepunktet; snorkling! Vi ble fraktet ut til et semi-beskyttet (!?) korallrev og plasket rundt. Det var helt nydelig! Fisk i alle størrelser og fasonger, og et fargerikt korallrev. 


En utrolig flott tur og en perfekt plass å tilbringe en søndag. Vi kunne egentlig godt tenkt oss å bo på Lembongan over en lengre periode også. Mindre mas, masse avslapning og et skikkelig lokalt øyliv. Sånt liker vi!

Vi hadde det så bra, at Stian inntok meditasjonsstilling på båtturen tilbake

 
Tone derimot, vel, hun er ikke akkurat den fødte sjømann, og kommer vel heller aldri til å bli det (fisk bør være i vann, er det ikke det man sier..)


Vi håper uansett på flere slike utflukter snart igjen!

(Vi vet vi ligger noe etter med innleggene våre, men nettet er ikke alltid helt stabilt. Håper d går greit ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar