søndag 14. august 2011

Besakih tempelet

I dag gikk turen til Besakih tempelet, som er det største hindutempelet på hele Bali. Tempelet ligger nord-øst på øya, ca. 2,5 times kjøring (noe som forøvrig betyr 3,5 time pga trafikk). For de av dere som er usikre på hvor stort Bali egentlig er, er det på størrelse med østfold fylke. Mange mennesker på et lite sted betyr som regel alltid ekstremt mye trafikk. Søndag er heller intet unntak. 


Noe av trafikken skyldtes i tillegg at disse hadde prosesjon midt i veien, noe som tydeligvis er helt normalt.

Det fine med å ta buss er at man får med seg mye natur, og kan ta så mange bilder man bare vil. Jeg tror vi var norges svar på japanske bussturister i dag. Kameraene gikk i ett sett. Ikke uten grunn, da vi fikk oppleve det mer landlige og uturistifiserte Bali. Det var rismarker så langt øyet kunne se, frodig vegetasjon og mindre jalla. Vi hadde også en meget dyktig guide, som ga oss mye nyttig informasjon langs veien (spesielt triks for hvordan man bestikker politiet).


Før vi fikk gå inn i tempelet måtte alle kle seg i sarong, for å dekke til lår og knær. Stian ble desidert den aller fineste av oss alle. Tidens antrekk, og det var verdt hele turen for Tone sin del. Quote Stian: I`m a very pretty girl!

 
Tempelet bleknet noe i forhold til dette synet, men var gøy å få med seg likevel.

Det obligatoriske gruppebildet   



Det var nydelig utsikt og en fantastisk stemning ved tempelet. Vi gikk inne på området i ca. 1 time, og da fikk vi oversikt over det som fantes. Skulle vi sett på alt, ville det tatt en hel dag. Det var virkelig stort. De aller helligste stedene var i tillegg helt avsperret for turister (selv om "har du penger, har du lov" tydeligvis trumfer selv religiøse regler).


Helt til slutt smiler Tone litt over den fine utsikten, men mest over hvor nydelig Stian er. Quote Tone: enn at hann e min!

For å gjenta det visuellet vidunderet, vær så god:

I morgen er det første skoledag for oss, og vi gjør oss klar ved å flette håret til hverandre og matche antrekk. Gidamei så stas det skal bli!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar